Transportarea medicală neonatală în Moldova

Serviciul Medical Privat CallMed acordă o atenţie deosebită transportării interspitaliceşti corespunzătoare de care au nevoie copiii. Transportarea nou-născuţilor are loc în condiţii de siguranţă maximă şi profesionalism, în cazul în care este efectuată de către serviciul medical CallMed.

Transportarea copiilor este asistată de echipa de reanimare-consultativă, care constă din medicul neonatolog, felcerul, medici de alte specialităţi, dacă aceasta cer indicaţiile.

Pentru transportarea nou-născuţilor, serviciul medical de urgență CallMed utilizează transport şi tehnică medicală specială. Copilaşii sunt transportaţi într-o ambulanţă modernă. Copilul este plasat într-un incubator, conceput special pentru transportul medical. Acesta se încălzeşte prin convecţie şi se alimentează cu oxigen cu concentraţie înaltă. În plus, incubatorul de transport este echipat cu sisteme de monitorizare, aspirare a secreţiilor pulmonare, ventilare artificială a plămânilor. Transportarea medicală a pacientului la spital este realizată în condiții de siguranță deplină.

Înainte de a începe transportarea nou-născutului, neonatologul cercetează starea copilului şi determină disponibilitatea lui de a suporta cu succes transportarea.

Transportarea nou-născutului începe după ce totul este bine pregătit:

  • copilul este înfăşurat într-o pătură;
  • se verifică funcţionalitatea tuturor monitoarelor;
  • cateterele şi tuburile sunt fixate bine.

În timpul transportării, medicii însoţitori monitorizează frecvenţa bătăilor de inimă, respiraţia regulat, măsoară tensiunea arterială şi temperatura corpului, precum şi efectuează pulsoximetria şi electrocardioscopia. Toate datele primite, felcerul le introduce în fişa de transportare a nou-născutului.

Profesioniştii, care lucrează în serviciul medical CallMed cunosc valoarea mare a vieţii fiecărui copil. Prin urmare, în timpul transportării nou-născuţilor, toate cunoştinţele, experienţa, îngrijirea şi responsabilitatea, le investesc în scopul transportării operative şi cu grijă a copilului, acolo unde el va obţine îngrijirea medicală adecvată.

Transport medical de urgență se solicită prin apel la la numarul de telefon 14112 sau la 0(22) 276587.

CallMed asigură asistența medicală a evenimentelor , fapt ce asigură securitatea vieții și sănătății participanților la evenimente !!!